Betimleme:
DİL VE KONUŞMA YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLER İÇİN UYGUN DAVRANIŞ BİÇİMLERİ
- DİL VE KONUŞMA YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERLE İLETİŞİM KURARKEN SABIRLIOLUNUZ VE DİKKATİNİZİ KİŞİNİN KONUŞMASINA YOĞUNLAŞTIRINIZ.
- DİL VE KONUŞMA YETERSİZLİĞİ OLAN BİR KİŞİYLE ETKİLEŞİM KURARKEN KİŞİNİNKENDİSİNİ İFADE ETMESİNE YÖNELİK CESARETLENDİRİCİ VE TEŞVİK EDİCİDAVRANIŞLARDA BULUNMAYA ÖZEN GÖSTERİNİZ.
- DİL VE KONUŞMA YETERSİZLİĞİ OLAN KİŞİLER KONUŞMA SESLERİNİ ÜRETMEDE VEYASÖZCÜKLERİ TAM OLARAK TELAFFUZ ETMEDE SORUN YAŞAYABİLMEKTEDİR. BU GİBİDURUMLARDA KİŞİ SİZDEN YARDIM İSTEMEDİKÇE YARDIMCI OLMAYINIZ. SES YA DATELAFFUZ HATALARINI DÜZELTMEYE ÇALIŞMAYINIZ.
- DİL VE KONUŞMA YETERSİZLİĞİ OLAN KİŞİLERİN KONUŞMALARINI BÖLMEYİNİZ, KİŞİYİKONUŞMAYI TAMAMLAMASI İÇİN ACELE ETTİRMEYİNİZ, ONUN YERİNE CÜMLELERİNİ SİZBİTİRMEYİNİZ.
- DİL VE KONUŞMA YETERSİZLİĞİ OLAN KİŞİYİ DİNLERKEN ONU ETKİN BİR ŞEKİLDEDİNLEDİĞİNİZİ BELLİ ETMEK ADINA JEST VE MİMİKLERİNİZİ KULLANINIZ. BU AMAÇLAONA GÜLÜMSEYEBİLİR VE BAŞINIZI SALLAYABİLİRSİNİZ. BUNUNLA BİRLİKTE KİŞİNİNKONUŞTUĞU KONU İLE İLGİLİ “EVET/HAYIR” GİBİ KISA CEVAPLAR VERMEYİ GEREKTİRENTÜRDE SORULAR SORUNUZ.
- DİL VE KONUŞMA YETERSİZLİĞİ OLAN KİŞİ İLE İLETİŞİMİN SAĞLANMASI ADINAKONUŞMANIN ANLAŞILMADIĞI DURUMLARDA VARSAYIMLAR YAPMAYINIZ.ANLAMADIĞINIZ KISIMLARI KİŞİNİN TEKRAR ETMESİNİ İSTEYİNİZ. BUNA RAĞMEN YİNEANLAMADIĞINIZDA ALTERNATİF BİR İLETİŞİM YOLU OLARAK KİŞİNİN YAZARAK İFADEETMESİNİ RİCA EDEBİLİRSİNİZ.
- DİL VE KONUŞMA YETERSİZLİĞİ OLAN KİŞİYE SORMADAN BİR GRUP VEYA TOPLULUKÖNÜNDE KONUŞMA YAPMASINI İSTEMEYİNİZ.
- DİL VE KONUŞMA YETERSİZLİĞİ OLAN KİŞİNİN YANINDA YARDIMCI BİR BİREY VARSA,KİŞİNİN YARDIMCISI İLE DEĞİL KENDİSİNE YÖNELİK KONUŞUNUZ.
- DİL VE KONUŞMA YETERSİZLİĞİ OLAN KİŞİ İLE İLETİŞİM KURARKEN SESSİZ ORTAMLARITERCİH EDİNİZ.