Üniversitemizde Öğrenciler Günlük 5.80 TL Haftalık 29 TL ücrete yemeklerini yiyebiliyor. Cuma günleri saat 14’e kadar gelecek haftanın yemek yükleme işlemlerini yapmaları gerekir. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmemiz gerekiyor.

Öncelikle Öğrenci kartını alıyoruz ve kredi kartı veya Bankamatik ile aşağıdaki adresten para yüklüyoruz.

1. https://pos.deu.edu.tr/ adresine giriyoruz.
  2. Üniversitemizin size tanımlamış olduğu isim.soyisim olarak verilmiş olan mail adresini @ogr.deu.edu.tr uzantısını yazmadan ilgili alana yazıyoruz.
  3. Daha sonra şifre kısmına da mail adresimizin şifresini giriyoruz.
  4. Devamında ise TAB Tuşu’na bir kere basınca kişi tipi seçiniz bölümüne geliyor. Buradan BOŞLUK tuşuna basarak ve Alt-Üst yön tuşları ile ÖĞRENCİ’yi seçiyoruz.
  5. TAB tuşuna basarak GİRİŞ yazan yeri ENTER tuşuna basarak onaylıyoruz.
  6. TAB tuşu veya YÖN tuşları ile PARA YÜKLEME linkine gelip ENTER tuşuna tıklıyoruz.
  7. PARA MİKTARI SEÇİMİ dediğinde BOŞLUK TUŞUNA BASARAK menüye giriyoruz ve YÖN TUŞLARI ile ne kadar para  yükleyeceksek miktarını seçiyoruz.
  8. TAB tuşu ile ilerleyerek GÖNDER’i tıklıyoruz.
  9. Onay ekranı geliyor, Bilgilerimiz ve seçtiğimiz para miktarını kontrol ediyoruz. Doğru ise ONAYLA yazan yeri tıklıyoruz.
  10. Karşımıza Kart ile Ödeme Ekranı geliyor. Tap Tuşu ile ilerliyoruz, Kart numarası yazan bölüme gelince ARALIK tuşu ile açıp kart numaramızı yazıyoruz ve TAB tuşuna basarak AY seçiniz bölümüne geliyoruz, ARALIK tuşuna basarak, OK’larla Son kullanma tarihinin ayını bulup TAB tuşuna basarak yıl seçiniz bölümüne geliyoruz. ARALIK tuşuna basarak YÖN tuşları ilede son kullanma tarihi olan yılı bulup, tekrar TAB tuşuna basıyoruz. Güvenlik Kodu (CCV) Bölümüne geliyoruz. Bu Kısmı da  ARALIK tuşu ile açarak buraya Kartın üç haneli  Güvenlik kodunu yazıyoruz.
  11. TAB tuşuna basarak Master yada Visa kartlarından bizim kullanacağımız karta uygun olanını seçiyoruz.
  12. Tekrar TAB tuşuna basarak Ne kadar parayı seçti isek ÖDEME YAP’ı tıklıyoruz.
  13. Onay kısmına Cep Telefonumuza (kullanılan kart kimin ise onun telefon numarasına mesaj gelir) gelen ONAY mesajındaki kodu giriyoruz ve TAB tuşuna basarak GÖNDER’i ENTER’liyoruz. İşlem özet ekranı geliyor, Yapılan işlem miktarını, Toplam ne kadar bakiye olduğunu ve başarılı olduğunu yazan ekran geliyor

ÖĞRENCİ KARTIMIZA PARA YÜKLEMİŞ OLDUK, ŞİMDİDE HAFTALIK YA DA GÜNLÜK YEMEK SEÇİMİ YAPACAĞIZ

Yukarda Branding Logo yazan yeri (AKILLIKART) tıklıyoruz bizi ana sayfasına atıyor(https://pos.deu.edu.tr/page/index.php ). TAB tuşuyla HAFTALIK yazan yerin üzerine gelip tıklıyoruz.

• TAB tuşu veya YÖN tuşları ile ilerleyerek YEMEKHANE SEÇİNİZ bölümüne gelip BOŞLUK TUŞU veya ENTER ile bu kısmı açıyoruz ve oklarla gezerek hangi yemekhanede yiyeceksek onu seçiyoruz ve TAB tuşuna basarak ÖĞÜN SEÇİNİZ bölümüne geliyoruz. ENTER veya BOŞLUK TUŞU ile içine giriyoruz. Buradan Öğlen ya da Akşamı seçiyoruz.
  • TAB tuşuna basarak GÜN SEÇİNİZ bölümüne geliyoruz ve içine giriyoruz. Buradan Seçenekli gün veya Beş günü seçiyoruz. Seçenekli günü seçersek hangi günler yemek istiyorsak onları seçiyoruz.
  • TAB Tuşuna basarak GÖNDER düğmesi yazan yeri ENTER’liyoruz.
  • ONAY ekranı geliyor, buradan seçtiğimiz bilgileri kontrol ediyoruz ve doğru ise ONAYLA Düğmesi yazan yeri tıklıyoruz. Haftalığınız… TL düşülerek başarı ile yapılmıştır yazısını Gördüğünüzde Yemek kartınız haftalık yüklenmiş oluyor.