Değerli öğrencilerimiz, onlineDEU Uzaktan Eğitim Portalımız ile ilgili sorularınızı ve yanıtları sizler için derledik. Detaylı bilgiye bilgi.deu.edu.tr/zqce ve destek.deuzem.deu.edu.tr sayfalarından ulaşabilirsiniz.

HANGİ ARAÇLARLA BAĞLANTI KURABİLİRİM?

İnternet bağlantısı kurabildiğiniz bilgisayar (dizüstü ya da masaüstü) ve mobil cihazlarla (cep telefonu ya da tablet) portala giriş yapabilirsiniz. Görüntü ve sesinizi paylaşmanızı sağlayan kamera ya da mikrofon kullanımı isteğe bağlı olup, erişim sağladığınız araçlarda olması zorunlu değildir.

CANLI DERSE NASIL GİRİŞ YAPABİLİRİM?

Canlı (etkileşimli) katılım sağlayabilmek için dersin belirtilen gün ve saatinde portala giriş yaparak ilgili dersin Canlı Ders bağlantısına erişim sağlanabilecektir. Toplantıya katıl ile canlı derse giriş yapılacaktır.

DERSTE NASIL ETKİLEŞİM KURABİLİRİM?

Canlı derse katıldığınızda uygulamada yer alan sohbet bölmesinden mesaj yazabilirsiniz. Ses veya görüntü ile canlı derse katılmak isterseniz isminizin üzerine tıklayıp durum ayarlarından el kaldır seçeneğini seçiniz.

DERS DEVAM NASIL TAKİP EDİLİYOR?

Uzaktan öğretim portalı üzerinde öğrencilerin canlı derslere katılma, ders videolarını izleme ve ders dokümanlarını takip etme ile ilgili işlem kaydı tutulmaktadır. Bu doğrultuda dersin öğretim elemanı raporları elde edebilecektir.

DERSLERİMİ GÖREMİYORUM NE YAPMALIYIM?

Almanız gereken derslere ait kodların bir veya birkaçını göremiyorsanız, info@deuzem.deu.edu.tr adresine durumunuzu, bilgilerinizi ve bölümünüzü içeren bir eposta atınız.

CANLI DERSE KATILAMIYORUM NE YAPMALIYIM?

Dersinizin içindeki Canlı Ders aracı üzerinden giriş yapabilirsiniz. Aracın içerisinde önce toplantı ismine sonra yeni gelen sayfada Toplantıya Katıl simgesini tıklayınız.

KAMERA/MİKROFON SORUNUNU NASIL ÇÖZEBİLİRİM

Toplantıya katılırken görüntü/ses aktarımı için kamera/mikrofon erişimine izin vermelisiniz. Toplantıya katıldıktan sonra ekranın orta kısmındaki kamera/ mikrofon simgelerini tıklayınız.

VİDEOLARI İZLEMEK İÇİN HANGİ TARAYICI ÖNERİRSİNİZ?

Ders videolarını daha sağlıklı bir şekilde izleyebilmek için Google Chrome tarayıcısını kullanmanızı tavsiye ederiz.

EĞİTMENE NASIL ULAŞABİLİRİM?

Dersinizin içindeki Mesajlar ve Sohbet Odası araçlarını kullanarak dersin öğretim üyesine mesaj atabilirsiniz.

MOBİL CİHAZ KULLANMAM MÜMKÜN MÜDÜR?

Mobil cihazlar üzerinden portala giriş yapabilirsiniz. Bunun için de cihazınızda bulunan web tarayıcılarını kullanınız.

ÖDEVLERİMİ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM?

Ödevleriniz PDF, ZIP ya da RAR dosyası olarak tek bir doküman halinde en fazla 100 MB boyutunda yüklenebilecektir. Eğitmeniniz size dosya ekleme seçeneği verirse dosya yükleyebilirsiniz.