Yükseköğretim Kurulunun “Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” temalarıyla yaptığı çalışmalar kapsamında düzenlediği “Engelsiz Üniversite Ödülleri”ne başvuruları 2 Ocak-17 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tespiti, başarılı bulunanların ödüllendirilmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla verilen ödüller “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ve “Engelsiz Programı Nişanı” olmak üzere iki kategoride sahiplerini bulacaktır.

2022-2023 eğitim yılı için Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri kategorisi kapsamında, “Mekânda Erişilebilirlik” Turuncu Bayrak, “Eğitimde Erişilebilirlik” Yeşil Bayrak ve “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” Mavi Bayrak olarak başarılı bulunan üniversitelere verilecektir.

Engelsiz Program Nişanı kategorisindeki ödül ise programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına verilecektir.

Hazırlık İçin Kullanılacak BAŞVURU FORMLARI :

Not:

Bayrak Başvuruları ile ilgili bilgilendirici sunum aşağıda linten ulaşabilirsiniz:

İletişim:

Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörlüğü